Faustus naar De Oosterpoort

Ticketmaster
Faustus naar De Oosterpoort
Faustus naar De Oosterpoort

De Engelse folkscene vindt zichzelf steeds opnieuw uit en dat levert een stroom aan interessante acts op. Denk aan baanbrekende concerten van Bellowhead, Eliza Carthy en Seth Lakeman. Drie sleutelfiguren uit deze nieuwe generatie Britse folkartiesten hebben zich verenigd in FAUSTUS. De groep staat met beide benen stevig in de Engelse traditie en presenteert een pakkende mix van muzikaal vakmanschap en – naar eigen zeggen – testosteron.

Faustus bestaat uit de drie multi-instrumentalisten Benji Kirkpatrick, Saul Rose en Paul Sartin. De drie muzikanten verdienden hun sporen in eerdere muzikale projecten en bands, om in 2006 hun krachten te bundelen in de folkband Faustus.

Het derde album Death and Other Animals uit 2016 vergaarde lovende kritieken, onder andere van BBC 6 en The Guadian. Maar ook de live reputatie van Engeland’s beste ‘bloke-folk’ groep wordt alom geprezen.

Op dinsdag 5 maart staat Faustus in de Kleine Zaal voor een veelbelovend concert vol meerstemmige zangpartijen, gecombineerd met een zeer divers arsenaal aan klassieke snaarinstrumenten.

Faustus
Datum: Dinsdag 5 maart
Aanvang: 20:30 uur
Zaal: De Oosterpoort
Tickets

Ticketmaster