Eric Vloeimans – Oliver’s Cinema naar Tivoli Vredenburg

Ticketmaster
Eric Vloeimans – Oliver’s Cinema naar Tivoli Vredenburg
Eric Vloeimans – Oliver’s Cinema naar Tivoli Vredenburg

Zet de letters van trompettist Eric Vloeimans’ naam in een andere volgorde en je krijgt Oliver’s Cinema, de naam van zijn akoestische trio met accordeonist Tuur Florizoone en cellist Jörg Brinkmann. Vloeimans had een hekel aan de accordeon, maar hem werd geadviseerd eens met de Belgische Tuur Florizoone te spelen. Een telefoontje was genoeg om erachter te komen dat de twee muzikale soulbrothers zijn, en na een tijd als duo te spelen voegde de Duitse cellist Jörg Brinkmann zich bij hen, volgens Vloeimans een van de beste cellisten ooit.

Het drielandentrio speelt vrolijke, zomerse filmmuziek en filmische muziek, waaronder ‘L’Amour des Moules’ van Florizoone, ‘Fellini’s Waltz’ van Brinkmann en muziek uit de film ‘Majesteit’ van Vloeimans, en de themamuziek uit de films ‘Rosemary’s Baby’ en ‘Cinema Paradiso’.

Eric Vloeimans – Oliver’s Cinema
Datum: 17 oktober
Zaal: Tivoli Vredenburg
Aanvang: 21:00
Zaal open: 20:15

Ticketmaster