Rachael Yamagata naar Rotown

Ticketmaster
Rachael Yamagata naar Rotown
Rachael Yamagata naar Rotown

Je moet je even voorstellen: Rachael Yamagata speelde haar tweede show óóit in het voorprogramma van David Gray in Madison Square Garden. In de jaren die volgden nam de Amerikaanse songwriter de teugels steeds strakker in handen. Sinds 2011 is Yamagata een autonoom artiest die vanuit eigenwijze DIY-mentaliteit, via haar label Frankenfish Records, de creatieve vleugels steeds verder spreidt. Haar loopbaan heeft wat dat betreft veel bijzondere wendingen gekend: van kleine cafés tot stadions, Rachael Yamagata raakt de gevoelige snaar in iedere setting.

Het prachtige debuut Happenstance staat nog steeds diep in onze geheugen gegrift. Liedjes als ‘Paper Doll’ en ‘Letter Read’ verkennen zware emoties met een zekere lichtvoetigheid en relativeringsvermogen. Sinds haar doorbraak probeert Yamagata op elke plaat weer iets nieuws. Haar vorige album Tightrope Walker, bijvoorbeeld, is op instrumentaal vlak haar meest diverse werk tot dusver. We horen mandolines, blazers, exotische percussie, zelfs Franse spoken word.

Met een recent uitgebrachte nieuwe EP, het dromerige, spaarzame Porch Songs, keert ‘The Troubadour Of Heartbreak’ na vier jaar terug terug in Rotown. En wij verwelkomen Rachael Yamagata altijd met een warm hart.

Rachael Yamagata
Datum: 24 April
Zaal: Rotown
Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:30

Ticketmaster