King Crimson naar De Vereeniging

Ticketmaster
King Crimson naar De Vereeniging
King Crimson naar De Vereeniging

Op zaterdag 22 en zondag 23 juni 2019 komt rockformatie King Crimson voor twee concerten naar De Vereeniging in Nijmegen. Onder de bezielende leiding van gitarist Robert Fripp zal het publiek aldaar maar liefst drie uur in vervoering worden gebracht door een uniek staaltje progrock. De voorverkoop voor de twee concerten begint op zaterdag 26 januari om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl.

Al sinds de oprichting eind jaren zestig combineert King Crimson verschillende muziekstijlen zoals rock, psychedelica, klassiek, jazz, folk en electronica met elkaar zoals geen andere band dat kan. Dat ze ook wel de grondlegger van het progrock genre genoemd worden blijkt maar weer uit de invloed die de band heeft op andere topacts. Onder andere Yes, Genesis, Rush en Tool geven stuk voor stuk aan geïnspireerd te zijn door King Crimson, met name vanwege het ijzersterke debuut en meesterwerk ‘In The Court Of The Crimson King’ uit 1969. Ook de twaalf studio-albums die daarop volgden, alsmede de vele live-platen, staan in de kast van menig liefhebber.

Tussen de 250.000 en 500.000 mensen stonden in 1969 in het Londense Hyde Park toen King Crimson daar het voorprogramma verzorgde voor de Rolling Stones. Het betekende de doorbraak voor Robert Fripp en de zijnen. Na vele pauzes, bandwisselingen en solo-uitstapjes – al dan niet met andere muzikanten – staat de band nog altijd overeind. In 2015 verkocht King Crimson tweemaal het Utrechtse TivoliVredenburg uit en in 2018 verkocht de band tweemaal het Concertgebouw in Amsterdam uit.

King Crimson
Datums: 22 en 23 juni 2019
Zaal: De Vereeniging, Nijmegen
Aanvang: 20:00 uur
De kaartverkoop voor het concert start zaterdag 26 januari om 10.00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek