Mumiy Troll naar de Melkweg

Ticketmaster
Mumiy Troll naar de Melkweg
Mumiy Troll naar de Melkweg

Mumiy Troll is een van de meest succesvolle Russische rockbands en wordt aanbeden door verschillende generaties muziekliefhebbers. De band werd in 1983 in Vladivostok opgericht door zanger en songwriter Ilya Lagutenko en wordt vaak de ‘Russian Rolling Stones’ genoemd.

Honderden optredens over de hele wereld en duizenden verkochte exemplaren van ‘Morskaya’ markeerden het begin van het nieuwe tijdperk in de Russische muziek, gedefinieerd door Mumiy Troll’s unieke stijl ‘rockapops’, zoals de band het zelf noemt. De band werd uitgeroepen tot de ambassadeurs van Britpop in Rusland. Hun eerste liedjes werden zelfs uitgezonden op de Britse radio.

Ze waren de eersten die op de Russische MTV verschenen en vertegenwoordigden Rusland op het Eurovisie Songfestival. Douze points! Na alle verstreken jaren is deze band nog steeds fris en hongerig naar nieuwe muzikale ontdekkingen. 16 mei in de Max!

Mumiy Troll
Datum: 16 Mei
Zaal: Melkweg
Aanvang: 19:00
Tickets

Ticketmaster