The Fire Harvest naar V11

Ticketmaster
The Fire Harvest naar V11
The Fire Harvest naar V11

The Fire Harvest is stilletjes uitgegroeid een van de beste bands uit de Nederlandse muziekscene. Vijftien jaar schrijft dit Utrechtse viertal prachtliedjes die ergens tussen alt-country, slowcore en post-rock laveren. Om specifieker te zijn: een band die invloeden van artiesten als Songs: Ohia, Palace Brothers, Smog en Red House Painters met liefde op de mouw draagt.

De nieuwste langspeler van The Fire Harvest draagt de naam Open Water. De materie van het album komt voort uit lange gesprekken in de tourbus, razend over de Duitse autobahn. Het album verschijnt op 1 maart bij zowel Snowstar als Subroutine Records. De eerste single Not Going To Work geeft het eerste neusje van de zalm, met het vertrouwde Fire Harvest geluid in optima forma: huilende gitaren, slepende drums en de indringende stem van Jacco van Elst.

Het voorprogramma is overigens nog een oude bekende: The Secret Love Parade, een van de vaderlandse hofleveranciers van slimme lo-fi pop. Tegenwoordig gebruikt iedere hippe indieband synths en drumcomputers, maar TSLP hadden dit al in 2009 in de smiezen met het gelijknamige debuut. Tien jaar na dato is de tijd rijp voor de band om nieuwe grenzen te verleggen binnen de reikwijdte van sixties pop tot aan moderne elektronica.

The Fire Harvest
Datum: 29 Maart
Zaal: V11
Zaal open: 21:00
Aanvang: 21:30

Ticketmaster