Antibalas naar Paradiso Noord

Ticketmaster
Antibalas naar Paradiso Noord
Antibalas naar Paradiso Noord

Antibalas viert zijn 20-jarig bestaan. Het twaalfkoppige collectief uit de Daptones-schuur begon als een gelegenheidsproject in Brooklyn in 1998 en staat inmiddels in de moderne afrobeat symbool voor New York zoals Fela Kuti’s orkest Africa ’70 symbool stond voor Lagos, Nigeria. Hoewel ze al een decennium bezig waren de wereld te veroveren met hun swingende mix van afro, funk, jazz en dub, drong de grote klasse van dit afrobeat-orkest pas goed door tot de wereld toen een deel van de band in 2007 meewerkte aan de Broadwayshow Fela!.

In die 20 jaar brachten ze zes studio albums uit op de Daptone, Ninja Tune, Anti- en Ropeadope labels. Hun meest recente album is het halverwege 2017 verschenen ‘Where the Gods Are in Peace’. Ook werkten ze in al die jaren samen met heel diverse artiesten als Angélique Kidjo, Public Enemy, Mark Ronson, The Roots, TV on the Radio, Santigold, Alabama Shakes en zelfs Ed Sheeran.

Antibalas
Datum: Donderdag 18 April
Zaal: Paradiso Noord
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:30
Tickets

Ticketmaster