Concertgebouworkest en Spinvis naar Paradiso

Ticketmaster
Concert- gebouworkest en Spinvis naar Paradiso
Concert- gebouworkest en Spinvis naar Paradiso

Tijdens RCO Club Night in Paradiso spelen musici van het Koninklijk Concertgebouworkest Louis Andriessens baanbrekende compositie ‘De staat’ én werken ze samen met zanger-componist Spinvis.

‘De staat’ mag worden beschouwd als een van de meest invloedrijke composities van de twintigste eeuw. De legendarische wereldpremière van het explosieve, stuwende werk in 1976 door het Nederlands Blazers Ensemble – de blazers waren leden van het Concertgebouworkest – betekende Louis Andriessens internationale doorbraak. In de tekst, door vier zangeressen in het Oudgrieks gezongen, waarschuwt Plato dat muzikale vernieuwing de maatschappij kan ontwrichten.

De blijvend actuele moeizame relatie tussen kunst en politiek inspireerde Spinvis tot nieuw werk dat hij samen met musici van het Koninklijk Concertgebouworkest uitvoert. De muzikale leiding is in handen van Etienne Siebens.

Concertgebouworkest en Spinvis
Datum: Woensdag 26 Juni
Zaal: Paradiso
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:30
Tickets

Ticketmaster