Fokko naar Hedon

Ticketmaster
Fokko naar Hedon
Fokko naar Hedon

Fokko pakt dertigersdilemma’s genadeloos aan op zijn nederrock debuutalbum Stadaarnietzodoeiets. De voormalig frontman van het populaire Want Want is herboren en klinkt frisser, cynischer en scherper dan ooit. Stadaarnietzodoeiets barst van de gitaarmuren, hoekige songstructuren en alledaagse overpeinzingen. Fans van Weezer, The Hives en Nirvana kunnen hun hart ophalen aan Fokko, maar dan gewoon in het Nederlands.

Fokko’s muzikale loopbaan begint op zijn zeventiende als songwriter/gitarist van punkrockband Jeremy’s. Na een goed ontvangen debuutplaat, een 3FM award en optredens op o.a. Lowlands en Zwarte Cross, gooit Fokko het over een andere boeg met collegerockband Want Want, waar hij zelf in zingt en alle teksten in het Nederlands zijn. Muzikale held Daniel Lohues produceert het debuut Mijn Meisje Vindt Me Leuk Zoals Ik Ben (2011) en de band scoort een culthit met Kip Paard Koe. Na Want Want tourt Fokko onder zijn eigen naam van huiskamer naar huiskamer en brengt hij drie akoestische EP’s uit.

Tijdens een geïsoleerd bestaan in het zuiden van het land herondekt Fokko zijn elektrische gitaar en schrijft hij de basis voor het debuutalbum. Na weer in zijn vertrouwde Kampen te zijn beland, maakt Fokko de plaat mét band en producer Guido Aalbers in het najaar van 2018 af in de studio. Na de release van singles In De Sportschool, titeltrack Stadaarnietzodoeiets, én een succesvolle warmspeeltour tijdens de Popronde, verschijnt in februari 2019 dan eindelijk het album Stadaarnietzodoeiets, voorafgegaan door de single Goeroe met Aafke Romeijn.

Fokko
Datum: vr 28 juni 2019
Zaal: Hedon
Aanvang: 20:00
Zaal open: 19:30

Ticketmaster