James Bay naar de NDSM-werf

Ticketmaster
James Bay naar de NDSM-werf
James Bay naar de NDSM-werf

James Bay komt naar Nederland voor een zomers openluchtconcert tijdens City Sounds. De populaire Engelse singer-songwriter geeft zijn grootste solo-show ooit in Nederland op zondag 4 augustus op de Amsterdamse NDSM-werf. Morgen wordt de derde show van de reeks aangekondigd.

James Bay brak in 2015 wereldwijd door met de monsterhits Hold Back The River en Let It Go. Beide liedjes zijn afkomstig van zijn debuutalbum The Chaos And The Calm, dat veelvuldig in de prijzen viel en miljoenen keren over de toonbank ging. De Engelse singer-songwriter keerde vorig jaar terug met tweede album Electric Light. Bij zijn comeback bleek hij een heuse metamorfose te hebben ondergaan: de hoed en de lange manen waren verdwenen, de gevoelige luisterliedjes ingeruild voor een frisse popsound. Live combineert hij de twee naadloos voor een show die zowel ontroert als swingt. Zijn vorige shows in Amsterdam, waaronder een optreden in AFAS Live, waren stijf uitverkocht.

Na ruim tien jaar worden grootschalige openluchtconcerten weer toegevoegd aan het uitgebreide live-aanbod van Amsterdam. Met de concertreeks City Sounds brengt concertpromoter Friendly Fire zomerse openluchtshows terug in Amsterdam. De voormalige scheepswerf aan het IJ voelt grootstedelijk en uniek, doch intiem. De ideale setting voor de gevoelige liedjes van James Bay, terwijl de zon langzaam ondergaat met de skyline van Amsterdam op de achtergrond. Dat is City Sounds!

James Bay
Datum: 4 augustus
Lokatie: NDSM-werf

Ticketmaster