Nielson naar de Maassilo

Ticketmaster
Nielson naar de Maassilo
Nielson naar de Maassilo

Eerst even wat wapenfeiten: Nielson won onlangs twee Edison Pop Awards tijdens het jaarlijkse muziekgala in Amsterdam. De zanger sleepte een beeldje binnen voor ‘Beste Song’ voor zijn single IJskoud en ‘Beste Nederlandstalig’ voor zijn album Diamant. Enkele dagen daarvoor werd Diamant ook al bekroond door Radio 100%NL met de award voor ‘Beste Album’. IJskoud staat momenteel op #1 in de 538 Top 50 en blijft ook bij de andere hitlijsten klimmen.

Goed, dat Nielson zich mag rekenen tot een van de succesvolste vaderlandse artiesten is natuurlijk niets nieuws. Wat des te opmerkelijker is: dat zijn succes alleen maar toeneemt na zijn gewaagde stijlbreuk van opgewekte Nederpop tot subtielere, met elektronica doorspekte songs die de donkere kant van het bestaan uitgebreider verkennen. Nielson werkte op Diamant samen met producer Miles Walker, die eerder werkte met popzwaargewichten als Rihanna en Beyoncé. In plaats van het groots aan te pakken, biedt Diamant een persoonlijke glimp in de geest.

Het is grappig genoeg een grensverleggende popplaat geworden dankzij het opleggen van een grens: de vertrouwde akoestische gitaar werd in de hoek gelegd. Nielson geeft zichzelf verder bloot door zijn stem op een dieper niveau te verkennen. Hoe dit alles live tot uitwerking komt, is minstens zo spannend. Kom dus naar de Maassilo vanavond om het met eigen ogen en oren mee te maken!

Nielson
Datum: 15 november
Zaal: Maassilo
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek