A Giant Dog + The Molochs + OBN III’s naar Paradiso Noord

Ticketmaster
A Giant Dog + The Molochs + OBN III’s naar Paradiso Noord
A Giant Dog + The Molochs + OBN III’s naar Paradiso Noord

A Giant Dog houdt van alles tussen Joan Jett, The Damned, The Stooges, The New York Dolls, Iggy Pop en hun eigen labelgenoten op Merge als Waxahatchee, Ought, King Kahn, Mike Krol en Reigning Sound. Een doldwaze cocktail van glamrock, punk, country en rock ‘n roll dus. Ze toerden met Spoon en Jack White, en doen ook regelmatig Nederland aan. Met super energieke zangeres Sabrina Ellis als absolute blikvanger, gedragen door een denderende ritmesectie en omgeven door tweezijdig gitaarplezier.

The Molochs
Lucas Fitzsimmons startte de band met jeugdvriend Ryan Foster. Voor het debuutalbum ‘Forgetter Blues’ laten de heren zich muzikaal beïnvloeden door acts als The Modern Lovers, The Byrds, Television, Jonathan Richman en Violent Femmes. In 2017 verscheen ‘America’s Velvet Glory’ op Innovative Leisure, het label waarop ook Allah-Lah’s en Hanni El Khatib hun muziek uitbrengen. Op dit album doopt de band het sixties geluid in de psychedelica, wat zorgt voor een frisse sound met een twist. Dit jaar kwam ‘Flowers In The Spring’ uit die net als zijn voorganger stevig put uit de archieven van de gitaarmuziek uit de jaren 60, maar er stiekem ook allerlei invloeden bij sleept uit de decennia die volgden.

OBN III’s
Austin Texas’ very own OBN III’s heeft al even geen nieuw album uitgebracht na Third Time To Harm. Een plaat vol Stooges-achtige songs, besmeerd met een vettige laag jaren ’70 musclerock. De plaat is zompig en de bluesriffs worden met een lading bloed, zweet en middelvingers de wereld in gegooid. Een rasechte live band die precies ewet hoe je elke tent tot een dampend rockhol kunt ombouwen.

A Giant Dog + The Molochs + OBN III’s
Datum: donderdag 23 Mei
Zaal: Paradiso Noord
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00
Tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek