Cat Power naar Paradiso

Ticketmaster
Cat Power naar Paradiso
Cat Power naar Paradiso

Cat Power, de podiumnaam van de in 1972 in Atlanta geboren Chan Marshall, is een dame met veel kwaliteiten. Ze is singer-songwriter, multi-instrumentalist, actrice en af en toe model. Haar grote doorbraak vierde ze in 1998 met het album ‘Moon Pix’, dat door de pers met louter vier- en vijf sterren recensies werd beloond. In 2003 nam ze ‘You Are Free’ op, een album met eigen werk waarop onder andere Eddie Vedder en Dave Grohl meespeelden.

In de loop der jaren ontwikkelde Marshall zich muzikaal enorm. Haar repertoire veranderde van ruwe, introverte folk- en indierock met vinnige gitaren via de lome r&b van ‘The Greatest’ naar soulvolle, elektronische, melancholische groovepop (‘Sun’, 2012). De rode draad is door de decennia wel altijd hetzelfde gebleven. De liedjes van Marshall zijn karaktervol, tekstueel beklemmend, rauw, avontuurlijk en zeker niet gelikt, wat ook weer te horen is op haar tiende album ‘Wanderer’, welke eind vorig jaar verscheen. Op het podium blijft de eigenzinnige singer-songwriter eveneens onvoorspelbaar, wat haar tot een van de meest uitdagende liveacts heeft gemaakt. Na een solo-optreden in 2017, keert Marshall nu terug naar Paradiso met haar volledige band.

Cat Power
Datum: Woensdag 10 Juli
Zaal: Paradiso
Zaal open: 19:00
Aanvang: 20:30
Tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek