Cécile McLorin Salvant naar Tivoli Vredenburg

Ticketmaster
Cécile McLorin Salvant naar Tivoli Vredenburg
Cécile McLorin Salvant naar Tivoli Vredenburg

‘De beste jazzzangeres van haar generatie’ noemt de Volkskrant de 29-jarige Cécile McLorin Salvant. De klassiek geschoolde zangeres hoorde Sarah Vaughan en was verkocht. Ze begon met jazzlessen op het conservatorium, en een jaar na haar debuutalbum ‘Cécile’ won ze de prestigieuze Thelonious Monk Competition. Inmiddels heeft ze vijf albums, en maar liefst drie (!) Grammy’s voor Best Jazz Vocal Album op haar naam staan. Met haar eigenzinnige stemgebruik en enorme wendbaarheid weet ze vergeten composities op unieke manier tot leven te wekken ze een nieuwe glans te geven. Zo zingt ze vaudeville, country blues, Broadway songs en Franse chansons naast haar eigen composities. Geen wonder dat wereldwijd de ogen op haar zijn gericht, waaronder die van Wynton Marsalis; ‘You get a singer like this once in a generation or two. Salvant might not have reached this peak just yet, but, could Michael Jordan do all he would do in his third year? No, but you could tell what he was going to do. Cécile’s the same way.’

Vanavond presenteert ze haar nieuwste album The Window, waar ze haar derde Grammy Best Jazz Vocal Album mee won. Op The Window staat haar stem centraal, subtiel begeleid door pianist Sullivan Fortner, bekend van zijn samenwerkingen met Wynton Marsalis, John Scofield en Paul Simon. All Music schreef: ‘That Fortner and Salvant play with such élan, but still manage to never get in each other’s way, speaks to their immense skill and creative empathy. Despite their virtuosic spark, The Window remains an intensely intimate listen, as if Salvantand Fortner are playing just for you.’

Cécile McLorin Salvant
Datum: 01 november
Zaal: Tivoli Vredenburg
Aanvang: 20:00
Zaal open: 19:15

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek