Ralph van Raat naar het Paard

Ticketmaster
Ralph van Raat naar het Paard
Ralph van Raat naar het Paard

Meesterpianist Ralph van Raat geeft solorecitals en concerten verspreid over heel de wereld. Hij speelde als solist in de mooiste zalen, van het Koninklijk Concertgebouw tot aan de Los Angeles Philharmonic en zelfs in China National Symphony Orchestra. Op 12 juni speelt hij de geweldige muziek van Radiohead in de grote zaal van het PAARD, in sublieme arrangementen die de Amerikaanse pianist Christopher O’Riley maakte onder de naam ‘True Love Waits’ voor piano solo. De rijkdom van O’Rileys arrangementen imponeerde van Raat, die ze voor dit concert combineert met klassieke werken van Debussy en Gershwin, en eigentijds gecomponeerde, aan Radiohead verwante muziek van Adams en Franssens.

Pianist en musicoloog Ralph van Raat studeerde piano aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ton Hartsuiker en Willem Brons, en Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij sloot beide studies Cum Laude af. In het kader van zijn pianostudie studeerde hij bij Claude Helffer in Parijs, Ursula Oppens in Chicago (Northwestern University) en Pierre-Laurent Aimard in Keulen (Hochschule für Musik Köln). Hij ontving vele onderscheidingen zoals de eerste prijs bij het Internationale Gaudeamus Vertolkers Concours, de (Philip Morris) Kunstprijs, de internationale Borletti-Buitoni Fellowship en vele anderen.

Ralph van Raat
Datum: woensdag 12 juni 2019
Zaal: Paard
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek