The Brew + Black Bottle Riot naar Willem Twee

Ticketmaster
The Brew + Black Bottle Riot naar Willem Twee
The Brew + Black Bottle Riot naar Willem Twee

‘Art Of Persuasion’ is alweer het zevende album van The Brew, maar het eerste bij het Oostenrijkse Napalm Records. Deze Engelse band is in eigen land lang niet zo populair als op het Europese vaste land.

Eigenlijk is dit best bijzonder want hun basis ligt absoluut in de Britse hardrock waarbij vooral bands als Led Zeppelin en The Who als grote invloeden worden genoemd. De band bestaat uit Tim Smith op bas en tevens vader van drummer Kurtis Smith, gitarist en zanger Jason Barwick maakt het powertrio vervolgens compleet.

Het nieuwe album opent met een stevige rocker met psychedelische invloeden, Seven Days Too Long. Het is een lekker stomend nummer dat het door het pakkende koordje live vast goed zal doen. In One Line Crimes gaat het gas er gelijk op en lijkt het een wonder dat Kurtis zijn drums dit overleefd hebben. Live is hij echt een beest achter de kit en doet zijn drumwerk denken aan dat van Keith Moon en John Bonham.

Support door Black Bottle Riot
Black Bottle Riot is een Southern rock / Bluesrockband uit Nijmegen Nederland, gevormd in 2006. Door de jaren heen trad de band op in Nederland, Duitsland en België. De band deelde het podium met bands zoals Pearl Jam, Normaal, De Staat, Ben Harper, The Black Keys en Ten Years After. Ook speelde Black Bottle Riot op de festivals Rock In Park, Huntenpop, Zwarte Cross, Ziggo Dome en Appelpop. In de pittige southern rocksongs verwerkt het kwartet invloeden van blues, country en rock classics. De bandleden noemen in hun officiële biografie The Allman Brothers Band, Tom Petty en Thin Lizzy als voornaamste invloeden.

The Brew + Black Bottle Riot
Datum: 12 april
Zaal: Willem Twee
Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek