Flamin ‘Groovies naar het Paard

Ticketmaster
Flamin ‘Groovies naar het Paard
Flamin ‘Groovies naar het Paard

Ze brachten powerpop-parels als ‘Shake Some Action’, ‘Flamin’ Groovies Now‘ en ‘Jumpin In The Night’ uit, en speelden met grootheden als Iggy Pop & The Stooges en de Ramones. Hoewel de in 1965 opgerichte Flamin’ Groovies nooit de aandacht hebben gekregen die ze verdienden, worden ze door de liefhebbers gezien als één van de grootste rock ’n roll bands ooit. Sinds de Groovies in 2016 een 7” inch single uitbrachten via het gerenommeerde Burger Records is de band weer back in action. Ze hebben het voor elkaar om net zo groovy en zo rock-’n -roll te klinken als in hun beginjaren. Een niet te missen avond voor de echte sixties garage en powerpop liefhebbers, 10 juni in het PAARD!

Het verhaal van Flamin ‘Groovies gaat terug tot 1965 toen de band begon als de ‘Chosen Few’ in hun geboortestad San Francisco, Californië. Na een naamswijziging en een zelf uitgebracht 10-inch album genaamd ‘Sneakers’, dat verbazingwekkend goed verkocht, trok de band de aandacht van Columbia records, dat hen met een groot budget de studio in stuurde om hun eerste echte album, ‘Supersnazz’, uit te brengen op de ‘Epic’ label. Hun volgende twee albums ‘Flamingo‘en de klassieker ‘Teenage Head’ werden op Kama Sutra platen label uitgebracht.

Leadzanger Roy Loney verliet de band al gauw en leadgitarist Cyril Jordan verhuisde de groep naar Engeland met Chris Wilson als frontman. Ze zetten hun lijn van gitaargestuurde rock ‘n’ roll door met meer invloed van de jaren ’60 in plaats van jaren ’50. Deze tour zal hun eerste leadzanger, Roy Loney, de band vergezellen en spelen ze nummers die nog nooit eerder live horen waren.

Flamin ‘Groovies
Datum: maandag 10 juni 2019
Zaal: Paard
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek