Huun-Huur-Tu naar Huis Oostpool

Ticketmaster
Huun- Huur-Tu naar Huis Oostpool
Huun- Huur-Tu naar Huis Oostpool

De legendarische keelzangers uit het Siberische Tuva komen terug naar Arnhem! Huun-Huur-Tu staat wereldwijd bekend om hun unieke keelzang die ze met traditionele instrumenten begeleiden. Eind 2017 gaf deze band een onvergetelijke show in een uitverkochte grote zaal van Luxor Live. Ditmaal halen we ze terug voor een unieke show in Huis Oostpool.

Huun-Huur-Tu
Huun-Huur-Tu houdt de Tuvaanse nomadentraditie sinds 1992 in ere. Oorspronkelijk worden de liederen a capella uitgevoerd, maar Huun-Huur-Tu is een van de eerste groepen die deze zang combineert met prachtige strijk- en tokkelinstrumenten en hedendaagse invloeden. Door de bijna buitenaards grommende boventoonzang waarbij je een fluitje hoort dat de wind nabootst, en de galopperende ritmes van de drums, zit je prompt op het paard met een koel briesje in je haar midden tussen de glooiende bergen en weidse steppen van Tuva in Centraal-Azië. Het totaalplaatje voelt haast buitenaards aan en is een lust voor het oog en oor.

De groep werkte in het verleden samen met artiesten als Frank Zappa, Johnny “Guitar” Watson, Kodo drummers, het Kronos Quartet, The Chieftains en Hazmat Modine. De show in Huis Oostpool op de Nieuwstraat 58 is seated.

Huun-Huur-Tu
Datum: 24 november
Zaal: Huis Oostpool, Arnhem
Zaal open: 19:30u
Aanvang: 20:00u

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek