Kult Schlager Matinee naar de Nieuwe Nor

Ticketmaster
Kult Schlager Matinee naar de Nieuwe Nor
Kult Schlager Matinee naar de Nieuwe Nor

Kult Schlager Matinee: een ode aan de Duitse schlager. Op de eerste editie treden op zondag 14 april Die Hanssi Kaiser Schlager Tribute Show en Michael Dylano op. Tussen de bedrijven door is plattenaufleger van dienst 45Franz, die alle Duitse vinylsingles uit zijn collectie heeft verzameld.

Voor velen is het een bekende jeugdherinnering. Op zaterdagavond, fris gedoucht en de haartjes gekamd naast de pap en de mam op de bank voor de tv. Grote kans dat je toen met je ouders de ZDF Hitparade met Dieter Thomas Heck of andere Duitse schlagerprogramma’s keek. Herken je dit? Dan is de kans groot dat je anno 2019 naar totaal andere muziek luistert, maar toch een nostalgisch gevoel krijgt als er eens een Duitse schlager voorbij komt. Niet voor niets stemmen vele Holländer met oud en nieuw weer af op ZDF, wanneer deze Duitse zender ons tijdens de Kultnacht weer trakteert op oude Duitse hits uit de jaren 70 en 80.

Sie kommt, sie kommt nicht mehr, zongen Leni und Ludwig in 1958 al in Schön ist die Jugendzeit, later nog gecoverd door Heintje Simons. Daar brengen wij verandering in. Op de Kult Schlager Matinee komt de sfeer van de schlagerprogramma’s van weleer tot leven. Bekende en minder bekende zangers zingen de grootste Duitse hits en de beste schlager-dj’s brengen een ode aan de Duitse Schlager.

Hanssi Kaiser Schlager Show
Die Hanssi Kaiser Schlager Tribute Show brengt in een wervelende liveshow een ode aan de Duitse schlager van weleer. Niet alleen door covers van bijvoorbeeld Rex Gildo, Jürgen Marcus en Marianne Rosenberg, ook met de kostuums en aankleding op het podium halen ze de siebziger Jahre terug. Hanssi Kaiser is in Duitsland geboren maar al jarenlang in Nederland woonachtig. Hij is in de jaren 70 opgegroeid met schlagermuziek en kinderseries is zijn droom altijd geweest om dit te combineren. Je kunt dus ook de tunes van Derrick, Die Sendung mit der Maus of Die Biene Maja verwachten.

Michael Dylano
Michael Dylano is bekend als Marc van het duo Marc & Dave, dat in de jaren 80 met hun Nederlandstalige muziek vooral op piratenzenders populariteit vergaarde. Toen Marc na een muziekloze periode als Michael Dylano optrad, besloot hij de draad weer op te pakken, ditmaal als solo-artiest. Daarbij bedient hij zich tegenwoordig van de Duitse taal. Kult Schlager Matinee zorgt er graag voor dat de doorstart van Michael Dylano een kickstart wordt!

Kult Schlager Matinee is Duits, maar geen Oktoberfest. Verwacht hier geen hoempapa en housebeats, maar een ode aan de Duitse schlager in zijn pure vorm. Dus als jij nostalgisch wordt van Cindy und Bert, Udo Jürgens, Howard Carpendale, die Flippers of Wenche Myhre, dan zit je op het Kult Schlager Matinee goed!

Kult Schlager Matinee
Datum: zondag 14 april
Zaal: Nieuwe Nor
Aanvang: 14:00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek