Melvins naar Doornroosje

Ticketmaster
Melvins naar Doornroosje
Melvins naar Doornroosje

De Amerikaanse band Melvins is bekend geworden als de geestelijke godfathers van het grunge-genre. Met hun typerende zware, slepende rocksound en niet te vergeten de aangename en absurde teksten hebben ze vele grenzen verlegd.

Sinds 1983 laten The Melvins zien en horen hoe je een flink potje kan raggen met gierende gitaren en denderende drums. Buzz Osborne, Dale Crover, en Steven McDonald, worden – ondanks dat Osborne het enige originele bandlid is – gezien als de uitvinders van grunge-genre. Niet in laatste plaats dankzij hun grote fan Kurt Cobain. Door elementen van punk zwaar te vertragen creëerden Melvins hun eigen genre. Een aftakking van de experimentele rock. De Amerikaanse band is ook van invloed geweest op de sludge en doom metal. Aanrader voor liefhebbers van The Jesus Lizard, SLEEP, Kyuss en Neurosis. Maar ook Mudhoney, Dinosaur Jr., Swans, Black Flag en Flipper.

Melvins
Datum: 19 Juni
Zaal: Doornoosje
Zaal open: 19:00u
Aanvang: 20:00u
Voorverkoop start 8 maart

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek