Garbage naar De Oosterpoort

Ticketmaster
Garbage naar De Oosterpoort
Garbage naar De Oosterpoort

Met een ijzersterk debuutalbum en de bijbehorende hits Queer, Stupid Girl en Only Happy When It Rains wist Garbage midden jaren negentig door te breken. De band verkocht wereldwijd maar liefst 4 miljoen exemplaren van het debuutalbum. Met hun goed doortimmerende rocksongs, de charismatische frontvrouw Shirley Manson en subtiele elektronische arrangementen was Garbage de juiste band op het juiste moment.

Bond-film
In 1998 is het tijd voor het tweede album Version 2.0. Experimentele en tegelijkertijd toegankelijke liedjes voorzien van pakkende melodieën. Weer werden er 4 miljoen exemplaren verkocht en ontving de band verschillende Grammy-nominaties, waaronder één voor het beste album van het jaar. In 1999 voorziet Garbage de 19e Bond-film The World Is Not Enough van een soundtrack.

Pauzestand
Na het derde album Beautiful Garbage (2001) en het vierde album Bleed Like Me (2005) ging Garbage op pauzestand. In 2012 kwamen Shirley en haar mannen terug en wisten ze nog twee albums uit te brengen, met als laatste wapenfeit Strange Little Birds. De teller staat inmiddels op in totaal ruim 17 miljoen verkochte albums.

Nieuw materiaal
Bijna 25 jaar in topvorm en het einde is nog lang niet in zicht. Op dit moment is de band in de studio druk aan het werk voor een zevende album. Op vrijdag 21 juni komen ze naar De Oosterpoort. Brul mee alsof het 1995 is en laat je verrassen door het nieuwe materiaal!

Garbage
Datum: Vr 21 juni
Aanvang: 20:00 uur
Zaal: De Oosterpoort
Tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek