Cult Leader & Coilguns naar Merleyn

Ticketmaster
Cult Leader & Coilguns naar Merleyn
Cult Leader & Coilguns naar Merleyn

De Amerikaanse band Cult Leader bracht met ‘A Patient Man’ een van de meest verwoestende platen van 2018 uit. Het album is verschenen via Deathwish Records, het label van Converge-frontman Jacob Bannon. Muzikaal tappen ze ongeveer uit hetzelfde vaatje als Converge, maar de sound is een tikkeltje zwaarder en lomper. Je zou het sludgecore kunnen noemen, als er al een duidelijk stempeltje op de muziek te drukken valt. Het is namelijk niet allemaal razernij wat de klokt slaat, er wordt bij vlagen flink gas teruggenomen. Dit levert schitterende, sfeervolle enigszins sinistere nummers op als ‘A World of Joy’. De band is voortgekomen uit het grindcore collectief Gaza en heeft live inmiddels hun strepen allang verdient. Live shows zijn adembenemend, intens en snoeihard. Perfect voor Merleyn!

Het Zwitserse Coilguns heeft de roots in de hardcore en punk. Het geluid is de afgelopen jaren meer geëvolueerd richting industrial en noise, zonder daarbij hun originele DNA te verloochenen. Het nieuwe album ‘Millenials’ klinkt spijkerhard, machinaal en brutaal. Een stoomwals is er niets bij…

Cult Leader & Coilguns
Datum: 2 Juli
Zaal: Merleyn
Zaal open: 20:00u
Aanvang: 20:30u

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek