Jasper Steverlinck naar Lux

Ticketmaster
Jasper Steverlinck naar Lux
Jasper Steverlinck naar Lux

Op zijn nieuwe plaat gaat de Belgische muzikant Jasper Steverlinck terug naar de essentie: zijn unieke stem. Dit resulteerde in pure prachtnummers waarmee hij in zijn thuisland reeds veel succes oogstte. Zijn schrijftalent is gerijpt, de zang rolt over de tong als nooit tevoren. Begeleid door een gitaar en de briljante piano van Valentijn Elsen die de eenvoud van de muziek siert.

Geen protserige arrangementen. Geen technologische snufjes of nodeloze drukdoenerij. Op zijn album ‘Night Prayer’ draait het uitsluitend om songwriting in de puurste, meest directe vorm. Ook tekstueel: alleen duidelijke zinnen en onverbloemde emoties.

Daar is tijd overheen gegaan. Véél tijd want Jasper’s vorige plaat – het met goud bekroonde Songs Of Innocence- dateert al van 2004. Tussendoor volgden nog twee succesvolle platen met Arid, maar gaandeweg werd het alsmaar duidelijker dat zijn toekomst zich buiten de band af zou spelen. “Een groep kan een fantastisch compromis zijn, waarbij iedereen elkaar versterkt”, zegt hij. “Maar deze songs vroegen om een andere benadering. Al duurde het even voor ik dat in de gaten had.” De nummers zélf waren er al langer. En de voorbije jaren hebben ze de meest uiteenlopende vormen aangenomen.

Jasper Steverlinck
Datum: 12 juni
Zaal: Lux
Zaal open: 20:30u
Aanvang: 21:00u

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek