JD Wilkes en Charlie Parr naar Merleyn

Ticketmaster
JD Wilkes en Charlie Parr naar Merleyn
JD Wilkes en Charlie Parr naar Merleyn

Vanavond een mooie ‘dubbel’ voor liefhebber van blues, country en roots muziek. Twee bevriende muzikanten: JD Wilkes en Charlie Parr geven op deze avond een solo optreden.

Charlie Parr is een relatieve laatbloeier en grossiert in pure en rauwe countryfolk met invloeden uit de blues. Naast helden als Woody Guthrie en Leadbelly haalt de uit Minnnesota afkomstige artiest zijn inspiratie uit de vele “spirituals” uit de Amerikaanse slavernij. Hij heeft sinds 2002, 15 albums uitgebracht waarvan ‘Dog’ (uit 2017) zijn meest recente is. Parr wordt overigens ook bewonderd door zijn vliegensvlugge fingerpicking-techniek op gitaar en banjo en geroemd om zijn grappige anekdotes die hij maar al te graag deelt met het publiek. Getuige de titeltrack ‘Dog’ van zijn nieuwste album “I have a dog, her name is Ruby but I call her Ruben, and we go for these long, crazy, chaotic walks,”. Aanrader voor liefhebbers van Willie Watson, Dave Rawlings, Devil Makes Three en Tyler Childers.

JD Wilkes is natuurlijk bekend als frontman van zijn band ’The Legendary Shack Shakers’ maar ditmaal tapt hij uit een ander vaatje en laat hij iets anders horen: hij speelt semi-akoestische set. Wilkes is multi-instrumentalist en speelt behendig banjo, gitaar en mondharmonica. Naast muzikant is hij ook filmmaker en visueel ontwerper. Hij werkte in het verleden samen met grootheden als Merle Haggard, John Carter Cash, Mike Patton en Hank Williams III. Zijn laatste solo album heet ‘Cattle in the Can’ en hier staan eigen interpretaties op van traditionele ‘mountain music’. Pure bluegrass & folk met een touch van hilbillymuziek, swamp en rockabilly.

JD Wilkes en Charlie Parr
Datum: 10 september
Zaal: Merleyn
Zaal open: 19:30u
Aanvang: 20:15u

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek