Anat Fort Trio naar Tivoli Vredenburg

Ticketmaster
Anat Fort Trio naar Tivoli Vredenburg
Anat Fort Trio naar Tivoli Vredenburg

Anat Fort is een Israëlische pianiste die bekendheid verwierf toen ze een tijdlang in de Verenigde Staten woonde en werkte. Fort begon als vijfjarige piano te spelen en kreeg een klassieke opleiding, maar haar voorkeur ging uit naar improvisatie. Ze werd daarin beïnvloed door Keith Jarrett en Bill Evans, en qua expressiviteit door Thelonious Monk en Paul Bley. Ze vertrok naar New York om verder te studeren, o.a. bij Paul Bley. Een concert in 2003 maakte zoveel indruk dat een internationale loopbaan mogelijk bleek.

Kort daarvoor vormde ze haar vaste trio, wat tot nu toe haar belangrijkste expressiemiddel is gebleven. Negentien jaar na hun eerste ontmoeting in een repetitiekelder heeft het trio, bestaande uit de Amerikaans-Chinese bassist Gary Wang en de Duitse drummer Roland Schneider, inmiddels honderden uitvoeringen op hun naam staan. In 2010 bracht het trio hun langverwachte eerste album uit op het prestigieuze ECM Records, dat internationale bekendheid oogstte en door het tijdschrift Slate werd uitgeroepen tot een van de beste 10 records van het jaar. In 2016 brachten ze Birdwatching uit met rietblazer pur sang Gianluigi Trovesi, de éminence grise van de Italiaanse jazz, waarmee het trio in onze Club Nine stond. In april vieren ze hun 20 jaar samenspelen met een nieuw album; Color.

Anat Fort Trio
Datum: 19 september
Zaal: Tivoli Vredenburg
Aanvang: 21:00
Zaal open: 20:15

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek