Flavium naar Luxor Live

Ticketmaster
Flavium naar Luxor Live
Flavium naar Luxor Live

50 jaar geleden richtte Anne Geert Bonder bluesband Flavium op. Door de decennia heen veroverde de band een prominente plaats in de pop- en blueswereld. In de popencyclopedie wordt Flavium “Nederlands meest consistente bluesband” genoemd. Ondanks wisselende bezettingen bleven gitarist Anne Geert Bonder en, sinds 1973, bassist Eric Bagchus de spil van de band.

Flavium
Flavium debuteerde in 1975 met het album “Bad Luck”, waarna in de jaren daarna nog twaalf lp’s, drie cd’s en diverse singles volgden. De singles “Nightlife “en “Nobody Knows you when you’re down and out” behaalden een Top-40 notering.

De band deelde het podium onder meer met BB King, Albert King en Freddie King, John Lee Hooker, Dr. Ross en the Climax Bluesband, maar ook Nederlandse coryfeeën als Eelco Gelling, Jan Akkerman en Pierre van der Linden. In 2015 werd Flavium toegelaten tot de “ Dutch Blues Hall of Fame” van de Dutch Blues Foundation. Begin 2019 komt een jubileum-cd uit, die naast een aantal nieuw opgenomen stukken, ook oorspronkelijk materiaal zal bevatten uit het verleden.

Flavium
Datum: 20 december
Zaal: Luxor Live
Zaal open: 20:30u
Aanvang: 21:00u

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek