The Bad Plus naar Tivoli Vredenburg

Ticketmaster
The Bad Plus naar Tivoli Vredenburg
The Bad Plus naar Tivoli Vredenburg

The Bad Plus is een akoestisch jazzpianotrio met de kracht van een rockband. De drie jazz geschoolde musici werden op slag bekend door hun opzwepende liveshows en eigenzinnige bewerkingen van muziek buiten het genre zoals Nirvana, David Bowie, Pink Floyd, Black Sabbath, Stravinsky en Ligeti. Sinds Never Stop (2010) concentreren ze op eigen composities waarbij ze categorieën bleven vermijden en genregrenzen overschrijden. Hun muziek vertegenwoordigt een radicale splitsing van de jazztraditie. Onlangs werd de plaats achter de piano vrij gemaakt voor Orrin Evans, maar om de typische Bad Plus sound te behouden is de democratische groepsdynamiek gebleven. Na maandenlang nieuwe composities voor te bereiden en samen te improviseren bracht The Bad Plus met deze nieuwe samenstelling het album Never Stop II uit, die ze afgelopen najaar in Cloud Nine presenteerden. Jazzenzo schreef over het concert; ‘De indruk die de drie musici op het publiek achterlaten is ronduit verpletterend, iets wat beloond wordt met een staande ovatie en een fraaie toegift. Met hun nieuwe pianist heeft The Bad Plus zichzelf opnieuw uitgevonden.’

The Bad Plus
Datum: 20 november
Zaal: Tivoli Vredenburg
Aanvang: 20:30
Zaal open: 19:45

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek