De Staat naar De Oosterpoort

Ticketmaster
De Staat naar De Oosterpoort
De Staat naar De Oosterpoort

Vuige rockmuziek met een basis van dansbare elektronica. Combineer dit met een studio in een voormalig anti-kraakpand en oer-Hollandse recalcitrantie en je krijgt De Staat. De mannen laten tijdens hun gelijknamige tour het nieuwe album Bubble Gum horen.

De Staat
De Nijmeegse band De Staat klinkt al sinds hun debuutalbum Wait For Evolution on-Nederlands goed. Vette riffs, rare synths, vreemde koortjes en duistere refreinen: wie eenmaal het muzikale universum van Torre Florim heeft betreden, wil er nooit meer uit. Zo blijkt ook uit hun nieuwste album: Bubble Gum. Frontman Torre Florim heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een geluidsarchitect, een explorer of sounds, die inspiratie opdoet tot in de verste uithoeken van Spotify. Dat leverde drie jaar geleden het krachtige, energieke album O op, waarop niet de gitaar maar synthesizers de hoofdrol opeisten: De Staat is geëvolueerd in een modernistische rockband van internationaal kaliber.

Bubble Gum
Op Bubble Gum, de vijfde studioplaat, wordt de ontwikkeling van De Staat doorgetrokken: nog meer pompende synths, verrassingen en afwisseling. Het album zit vol met ritmische en productionele vondsten. Ook tekstueel blijft De Staat sterk. In de opener van het album, Kitty Kitty, komen zinnen voorbij als “follow the tweeter” en “orange entertainer”. Het wordt gebracht als een revolutionaire leus, iets wat De Staat heel erg goed staat.

De Staat
Datum: Za 23 november
Zaal: De Oosterpoort
Aanvang: 20:00 uur
Tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek