Jaco Pastorius – Weather Report Tribute naar de Boerderij

Ticketmaster
Jaco Pastorius – Weather Report Tribute naar de Boerderij
Jaco Pastorius – Weather Report Tribute naar de Boerderij

Een ode aan Jaco Pastorius en Weather Report met een unieke mix musici uit de VS en Nederland. Pastorius is een van de meest invloedrijke basgitaristen ooit. Hij was revolutionair en onnavolgbaar op de jazz bas en maakte van het instrument een solo-instrument. Naast zijn solowerk kreeg hij tevens wereldfaam door zijn werk met Weather Report, Miles Davis, Toots Thielemans, Herbie Hancock en Joni Mitchell.

Een van Nederlands bekendste percussionisten, Jeroen de Rijk nodigde voormalig bassist en oprichter van de jazzfusion groep The Yellowjackets Jimmy Haslip (1951) uit voor een eerbetoon aan Jaco Pastorius en Weather Report. Speciaal voor deze gelegenheid komt Tribal Tech en ‘Zawinul protegé’ toetsenist Scott Kinsey mee uit Amerika. Behalve Jeroen op percussie, speelt een van de allergrootste talenten van Nederland Yoran Vroom mee op drums.

De muzikanten:
Jimmy Haslip – oprichter Yellowjackets, toerde met o.a. Al Jarreau, Chaka Kahn, Allan Holdsworth en Jeff Lorber. Hij nam als sessiemuzikant op met Bobby McFerrin, Gino Vannelli, Steely Dan, Anita Baker en heel veel anderen
Scott Kinsey – speelde o.a. met Tribal Tech, John Scofield, Joe Zawinul, Lalah Hathaway, Roben Ford, Airto Moreira, Vinnie Colaiuta en John Patitucci
Yoran Vroom – een van dé grote beloftes van de Nederlandse drummers, speelde met Frank McComb, Cory Henry, Glennis Grace, Waylon en Karsu Dönmez
Jeroen de Rijk – speelde live met o.a. A Bowie Celebration, Yellowjackets & Metropole Orchestra, Toots Thielemans, Mezzoforte, Louis van Dijk, Candy Dulfer, Gino Vannelli, Rita Coolidge, Mathilde Santing en George Duke. Daarnaast speelt hij als sessiemuzikant op zo’n 300 albums, o.a. voor David Guetta, Bruno Mars, Michael Jackson, Lange Frans, Mr. Probz en Trijntje Oosterhuis

Jaco Pastorius – Weather Report Tribute
Datum: woensdag 5 juni 2019
Zaal: Boerderij
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:30
Tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek