Indian Askin naar Corneel

Ticketmaster
Indian Askin naar Corneel
Indian Askin naar Corneel

Debuut ‘Sea of Ethanol’ leverde de Indian Askin veel op. Heel erg veel. De gewonnen Edison Award is omgesmolten en blinkt tegenwoordig om de ringvingers van de vier rockers. De constant durende festivaltour zorgde ervoor dat ieder bandlid nu elke uithoek van Nederland op de kaart kan aanwijzen. Drie jaar na dat debuutalbum zijn Chino, Jasja, Ferry en Bart klaar voor de volgende ronde.

Chino: “Another Round’ is een echte band plaat geworden. Op de debuutplaat had ik alles zelf opgenomen in het crappy programma Fruity Loops. Nu hebben we het hele album samen opgenomen in Ableton en hebben we het professioneler aangepakt.”

Voor Bart zit het grootste verschil met de vorige plaat in een rijker en meer gelaagd geluid. “Doordat we allemaal hebben meegeschreven en gespeeld, klinkt het volwassen, doordacht. Ik werd emotioneel van hoe we klonken toen ik de plaat voor het eerst hoorde.”

Chino: “Op ‘Sea of Ethanol’ hoor je een producer die probeert op te poetsen wat ik heel slecht heb opgenomen. Op ‘Another Round’ hoor je vier mensen die heel lekker gaan en een producer die daar een groter ding van maakt.”

“Op Another Round hoor je vier mensen die heel lekker gaan en een producer die daar een groter ding van maakt “

Jasja: “Chino schreef altijd al alles tijdens het opnemen. Hij zet een band aan en het begint te lopen. Maar tegenwoordig kunnen we elkaar aanvullen. We zijn nu pas écht begonnen met muziek maken.”

Deze bijzondere manier waarop Chino opneemt, is belangrijk voor de totstandkoming van ‘Another Round’. Jarenlang dagelijks pielen in een woonkamer vol (opname-)apparatuur levert heel veel losse, weggeschoven ideeën op. “De titel is afgeleid van een demo die ik heb gemaakt in 2011”, zegt hij. “Voor deze nieuwe plaat ben ik oude mappen doorgegaan om te kijken wat ik nog had en toen hebben we allemaal dingen gerecycled. We hadden eerder ook al een draft van de plaat, maar die hebben we niet uitgebracht omdat het niet goed genoeg was. ”

Niet dat de band ophield met schrijven. Sterker nog: eenmaal op stoom zijn ze niet meer te stoppen. Vier songs die in de laatste maanden van het proces geschreven werden haalden uiteindelijk de plaat. Er was eind 2018 de B-Sides EP, maar er komt meer. Véél meer. Waarom stoppen als je net de wind in de zeilen hebt?

‘Another Round’ laat een band horen die ontzettend naar elkaar is toegegroeid. Dat kan ook niet anders, na de krankzinnige tour die volgde op ‘Sea Of Ethanol’. Naast veel optredens in het Nederlandse popcircuit zette de band ook haar eerste voorzichtige stappen in het buitenland en speelden ze shows in onder andere Frankrijk, Duitsland, Tsjechië en Engeland. En dus kennen de bandleden elkaar van binnen en van buiten, praten ze allemaal met een aangedikt Amsterdams accent en kunnen ze allemaal om dezelfde slechte grappen lachen. Honderdtwintig Indian Askin shows in negen maanden staan garant voor ongeveer honderdtwintig sterke verhalen, vol slapeloze nachten en alcohol.

Alcohol, daar ging het op de debuutplaat al over, maar op ‘Another Round’ is het serieus. Chino:”Waar Sea of Ethanol ophoudt, gaat ‘Another Round’ zonder schaamte verder over dealen met depressies, alcoholisme en verlatingsangst.” Hiermee confronteert hij iets wat eerder nog ergens in een la met een slot erop zat opgeborgen, de sleutel ergens weggegooid. “In muziek mag je niet liegen. Als je jezelf uit, moét je eerlijk zijn. “Separation” en “I Feel Something” gaan letterlijk over mijn verlatingsangst. ‘On and On’ gaat over alcoholisme. Het nieuwe feestje, het nieuwe biertje, opnieuw en opnieuw.”

Indian Askin
Datum: 09 november
Zaal: Corneel
Zaal open: 20:30u
Aanvang: 21:00u

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek