The B-52s naar Paradiso

Ticketmaster
The B-52s naar Paradiso
The B-52s naar Paradiso

Op zondag 23 juni geeft The B-52s een concert in Paradiso in Amsterdam. In de zomer van 2019 gaat de Amerikaanse band voor de laatste keer op tournee door Europa. De groep werd bekend met hits als ‘Rock Lobster’ en ‘Love Shack’ en verkocht wereldwijd meer dan twintig miljoen albums.

In 1979 brengt The B-52s een titelloos maar kleurrijk debuutalbum uit dat in no-time de underground ontgroeit. Ergens in het midden van de genres punk en new wave ontdekken de bandleden een uniek geluid; grillig maar ook dansbaar, kitscherig en bovenal aanstekelijk. De scherpe gitaarhooks en komische teksten maken het af. Het album heeft een gouden status en krijgt hoge noteringen in lijstjes van muziekmagazines, waaronder een 152ste plek in ‘500 Greatest Albums of All Time’ van Rolling Stone.

The B-52s zorgt gedurende een indrukwekkende carrière van vier decennia nog voor veel langspeelplaten, met ‘Funplex’ uit 2008 als laatste wapenfeit. Momenteel wordt er gewerkt aan een documentaire en hun eerste officiële boek, vastberaden om toekomstige generaties te inspireren. De band kondigt in 2019 de laatste Europese tour aan en staat op zondag 23 juni in Paradiso.

The B-52s
Datum: Zondag 23 juni 2019
Zaal: Paradiso
Aanvang: 20:30
Zaal open: 19:00
De voorverkoop start op vrijdag 29 maart om 10:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek