Ken Vandermark en Terrie Hessels naar Tivoli Vredenburg

Ticketmaster
Ken Vandermark en Terrie Hessels naar Tivoli Vredenburg
Ken Vandermark en Terrie Hessels naar Tivoli Vredenburg

Ken Vandermark (US) en Terrie Hessels (NL) spelen al jarenlang samen. Zo was de rietblazer uit Chicago al bijna 100 keer te gast bij The Ex en maken de twee ook deel uit van Lean Left, een explosief improviserend kwartet met Andy Moor en Paal Nilssen-Love. Het duurde tot 2014 voor ze voor het eerst als duo op een podium stonden. Een tiental concerten volgden op uiteenlopende podia en nu presenteren ze hun eerste duoalbum, Scaffolding, die ]op Terrie’s label Terp verscheen.

De grotendeels autodidacte rietblazer Ken Vandermark is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een internationaal gelauwerd componist, improvisator en bandleider. Hij bracht Joe McPhee terug onder de aandacht en ging intense collaboraties aan met Europese zwaargewichten als Peter Brötzmann, Mats Gustafsson en The Ex. Zijn vlaggenschip was jarenlang The Vandermark 5, maar hij houdt er talloze bands op na. Sommige energiek en creatief in de weer met gecomponeerd materiaal, andere meer abstract-ingetogen en/of helemaal vrij. Maar de improvisatie staat altijd centraal.

40 jaar (!) activiteit en 2000 concerten met The Ex. Honderden performances als improvisator met uiteenlopend volk als Han Bennink, Colin Stetson, Thurston Moore, Peter Zegveld, Steve Albini, Mats Gustafsson, Kaja Draksler, Jaap Blonk, etc. Een eigen label (Terp), talloze trips naar Ethiopië en veel muziek uit die contreien. Dierenliefhebber (alles behalve honden) en amateurloodgieter. 1 gitaar. Een unieke verbeelding en die grijns doen de rest.

Ken Vandermark en Terrie Hessels
Datum: 01 juni
Zaal: Tivoli Vredenburg
Zaal open: 20:15
Aanvang: 21:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek