Mathias Eick Quintet naar het Parkstad Theater

Ticketmaster
Mathias Eick Quintet naar het Parkstad Theater
Mathias Eick Quintet naar het Parkstad Theater

De Noorse trompettist Mathias Eick is een alleskunner. Deze dertiger, in het dagelijks leven lid van de progressieve popgroep Jaga Jazzist, speelt niet alleen trompet, maar ook gitaar, bas en vibrafoon. Ook als het op muzikale invloeden aankomt is hij geen purist. Eick groeide op met muziek van iconen als Chet Baker en Dizzy Gillespie, maar put tegenwoordig ook makkelijk uit heel andere muzikale bronnen. Sting, Elton John en Joni Mitchell zijn voor hem net zo belangrijk en dat is te horen op zijn albums.

In hoog tempo verschijnen die niet, wat valt te verklaren door zijn in jazzkringen ongewone werkwijze. Waar veel artiesten platen opnemen in pakweg drie dagen, doet Eick gerust weken over het knutselen aan arrangementen en opnames. Inmiddels is hij het stempel van zuiver een Noors talent definitief ontstegen.

Mathias Eick Quintet
Datum: 16 oktober
Zaal: Parkstad Theater, Heerlen
Aanvang: 20:30 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek