Robin Borneman naar de Nieuwe Nor

Ticketmaster
Robin Borneman naar de Nieuwe Nor
Robin Borneman naar de Nieuwe Nor

De Brabantse singer-songwriter Robin Borneman is wereldberoemd als frontman van het Trans Siberian Orchestra. Met dit symfonische rockorkest speelt hij sinds 2013 jaarlijks zo’n zestig concerten over de hele wereld in arena’s voor tienduizenden fans. De Ossenaar met de whiskeystem kan het echter ook zelf en bewijst dat met zijn indrukwekkende folk-/rootstrilogie Folklore, waarvan deel 3, The Cradle Tree afgelopen februari uitkwam. In het muzikale landschap dat zich op zijn albums ontvouwt is het vaak schemerig en soms zelfs duister – denk aan Tom Waits, 16 Horsepower en Johnny Cash. Op donderdag 10 oktober is Robin Borneman, met band, te zien in poppodium NIEUWE NOR.

Het recente leven van Robin Borneman laat zich het beste omschrijven als een spannend en muzikaal boek; als een jongensdroom die is uitgekomen. In 2013 werd deze in het Brabantse Oss geboren zanger-muzikant via een YouTube filmpje ontdekt door Trans-Siberian Orchestra (TSO), een 20-koppig rock-orkest uit de Verenigde Staten. TSO is een van de meest succesvolle Amerikaanse muziekproducties ooit, met meer dan 10 miljoen verkochte albums en evenzoveel tickets. Elk jaar in november en december toert Robin met TSO langs alle grote arena’s van de Amerikaanse Oostkust. zo’n 60 stadionshows op rij voor gemiddeld 15.000 bezoekers per concert. Daarmee komt hij aan grofweg een miljoen toeschouwers op jaarbasis, een statistiek die door geen enkele Nederlandse act wordt geëvenaard, laat staan overtroffen. (Nee, zelfs niet door André Rieu!) Op 30 juni 2015 sloot TSO bovendien ook nog eens ’s werelds grootste hardrock- en metalfestival Wacken Open Air in Duitsland af voor ruim 80.000 bezoekers.

Robin Borneman
Datum: 10 Oktober 2019
Zaal: Nieuwe Nor
Zaal open: 23:00
Aanvang: 19:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek