Amsterdam Klezmer Band & Amsterdams Andalusisch Orkest naar Tivoli Vredenburg

Ticketmaster
Amsterdam Klezmer Band & Amsterdams Andalusisch Orkest naar Tivoli Vredenburg
Amsterdam Klezmer Band & Amsterdams Andalusisch Orkest naar Tivoli Vredenburg

Al meer dan twintig jaar staat Amsterdam Klezmer Band garant voor meeslepende en opzwepende shows, waarbij hun optredens onontkoombaar in een groot dansfeest eindigen. Ze staan bekend om hun onorthodoxe, vernieuwende en aanstekelijke klezmer. Het Amsterdams Andalusisch Orkest zoekt onder leiding van violist Abderrahim Semlali naar de wortels van de Noord-Afrikaanse volksmuziek. Het resultaat is een versmelting van diverse Arabo-Andalusische muziekstijlen rond de Middellandse Zee; een samenspel van dynamische ritmes, melancholische melodielijnen en ragfijne improvisaties op een mix van Oosterse en Westerse instrumenten.

Na een muzikale ontmoeting tussen deze twee groepen bloeide er iets moois op. Samen vormen ze een kleurrijk gezelschap van gedreven musici die een brug slaan tussen de Arabische en de Joodse cultuur. Ze creëren een feestelijke mix van avontuurlijke Chassidl, Chaabi Andalus, Cocek, Tarab, Sirba èn niet te vergeten de Sufi Andalusi met prachtige mystieke en gedragen solo’s. Verwacht knetterend koper, razende accordeonsalvo’s, jubelende rieten, meeslepende zang!

Amsterdam Klezmer Band & Amsterdams Andalusisch Orkest
Datum: 30 november
Zaal: Tivoli Vredenburg
Zaal open: 19:45
Aanvang: 20:30

Ticketmaster