Flipper naar Paradiso Noord

Ticketmaster
Flipper naar Paradiso Noord
Flipper naar Paradiso Noord

In 2019 bestaat Flipper veertig jaar en dat is voor de sludge-punkers een uitstekende reden om nadrukkelijk van zich te laten horen. Ter ere van het jubileum gaan de originele leden Ted Falconi en Steve DePace op uitgebreide tour met David Yow (Jesus Lizard en Scratch Acid) en Mike Watt (Minutemen, The Stooges). Ook staan er nieuwe opnamesessies met bevriende bands op de planning en komen speciale gasten af en aan om hun bijdrage te leveren, zowel live als in de studio.

Vanaf het ontstaan in 1979 gooit Flipper de beuk erin, en hárd ook. De langzame, sludgy stijl van de band werd begin jaren tachtig, toen hardcore als muziekgenre nog volop in ontwikkeling was, vastgelegd op het debuutalbum ‘Generic’. Deze ongehoord smerige en indrukwekkende sound diende als belangrijke inspiratiebron voor bands als Nirvana en The Melvins.

Flipper
Datum: 6 Augustus
Zaal: Paradiso Noord
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:30
Tickets

Ticketmaster