Joshua Redman & het Jazz Orchestra of the Concertgebouw naar Parkstad Limburg Theaters

Ticketmaster
Joshua Redman & het Jazz Orchestra of the Concert- gebouw naar Parkstad Limburg Theaters
Joshua Redman & het Jazz Orchestra of the Concert- gebouw naar Parkstad Limburg Theaters

en van de meest legendarische jazzmuzikanten van dit moment, saxofonist Joshua Redman, treedt samen op met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw in Heerlen. ‘s Lands toonaangevende big band staat speciaal voor deze gelegenheid onder leiding van de Amerikaanse gastdirigent Jim McNeely. Op het programma staat muziek van Joshua Redman en Jim McNeely.

Joshua Redman

Joshua Redman wordt gezien als een van de meest toonaangevende en belangrijkste saxofonisten van deze tijd. Beinvloed door zowel jazzgrootheden als Coltrane, Cannonball Adderley en zijn vader Dewey Redman, als pop- en soullegendes als The Beatles, Prince en Led Zeppelin, zoekt hij voortdurend nieuwe uitdagingen. Naast zijn eigen groep speelt Redman ook in de “all star band” James Farm en werkte de saxofonist mee aan albums van onder meer Elvin Jones, Joe Lovano en Paul Motion.

Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw is een bigband van absolute wereldklasse. Met een ijzersterke ritmesectie en dito blazers tourt het orkest wereldwijd met uiteenlopende programma’s en vele grote (inter)nationale solisten. Hun meest recente album Crossroads is zowel nationaal als internationaal lovend ontvangen.

Jim McNeely

Jim McNeely is sinds 2011 chef-dirigent van de Duitse Frankfurt Radio Big Band. Zijn reputatie als componist/arrangeur en dirigent voor grote jazzensembles leverde hem negen Grammy-nominaties op. Daarnaast was hij vaste pianist bij het Thad Jones/Mel Lewis Jazz Orchestra (later Vanguard Jazz Orchestra) en speelde hij jarenlang met o.a. Stan Getz en Phil Woods.

Joshua Redman & het Jazz Orchestra of the Concertgebouw
Datum: 20 januari 2020
Zaal: Parkstad Limburg Theaters
Aanvang: 20:00 uur

Ticketmaster