Federico Albanese naar LantarenVenster

Ticketmaster
Federico Albanese naar Lantaren- Venster
Federico Albanese naar Lantaren- Venster

Federico Albanese heeft een natuurlijke gave om geluid en beeld wezenlijk aan elkaar te koppelen. Het werk van deze Italiaanse componist is dromerig en filmisch van aard: de piano vormt het middelpunt, waarbij Albanese de melodie omlijst met synths, strijkers, veldopnamen en effecten. Zijn veelgeprezen debuut solo-album The Houseboat and the Moon (2014) wordt beschreven als een van de mooiste moderne klassieke albums van de afgelopen jaren.

Zijn nieuwste kunstwerk By The Deep Sea is het een samenkomst van opmerkelijke nuances, elegantie en natuurlijk diepte. Net als de even indrukwekkende voorganger The Blue Hour duikt Albanese dieper in het vergankelijke en vluchtige. Tegenwoordig drukken we ons graag uit met een emoji of like, maar in werkelijkheid hebben we geen idee hoe we ons precies voelen. Zowel in de fysieke wereld als in ons eigen hoofd zijn we altijd onderweg. Albanese vangt dit idee op ontroerende wijze in het openingsnummer 682 Steps. Het is een ode aan het huis van zijn moeder, dat precies 682 stappen is verwijderd van de zee.

Hoeveel stappen jij precies maakt van jouw huis naar LantarenVenster vergt wellicht wat complexer rekenwerk. Maar we raden je ten zeerste aan om ze te zetten zodat je dit optreden van Federico Albanese bij kunt wonen. Neem voor de zekerheid wat zakdoekjes mee, want dit wordt een concert van ongekende pracht.

Federico Albanese
Datum: 27 oktober
Zaal: LantarenVenster
Zaal open: 15:15
Aanvang: 15:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek