Girlpool naar Rotown

Ticketmaster
Girlpool naar Rotown
Girlpool naar Rotown

In What Chaos Is Imaginary heeft Girlpool misschien wel de mooiste coming of age-indierock plaat van het jaar in handen. Het songwritersduo Cleo Tucker en Harmony Tividad illustreert de overgang tussen pubertijd en adolescentie bijzonder fraai. De warme, sprankelende sound van Powerplant diepen ze verder uit met volumineuze strijkers, gloeiende shoegazegitaren en beklemmende drummachines.

Mooi en lelijk gaan hand in hand en dat ongemak speelt op What Chaos Is Imaginary een belangrijke rol. Voor het eerst werkten Tucker en Tividad de liedjes uit op verschillende locaties in plaats van samen in dezelfde ruimte. Je hoort voor het eerst duidelijk wie welk liedje precies heeft geschreven: thema’s als eenzaamheid als geestelijke gezondheid kruipen naar de oppervlakte. Girlpool is eindelijk tot wasdom gekomen, dus verwacht een optreden dat aanwakkert en ontroert in gelijke mate.

Girlpool
Datum: 12 juli
Zaal: Rotown
Zaal open: 21:00
Aanvang: 21:30

Ticketmaster