Mark Foggo naar Hedon

Ticketmaster
Mark Foggo naar Hedon
Mark Foggo naar Hedon

Een van de grootste spelers in de ska-scene sinds de jaren ’80. Mark Foggo, de man die wordt beschreven als een kruising tussen Mr. Bean en Iggy Pop vanwege zijn maffe podiumoptredens, en als een ‘Missionary of Ska’ vanwege zijn nooit aflatende zoektocht om ska-muziek over de hele wereld te spelen en promoten.

Op veertienjarige leeftijd begon Mark Foggo in Liverpool als gitarist. Op 16-jarige leeftijd verhuisde hij naar Londen om zijn faam en fortuin te zoeken als gitarist, maar al snel ontdekte hij meer kansen als zanger/ frontman. Na enkele jaren punkmuziek te hebben gespeeld in het befaamde Londense pubcircuit, maakte hij in 1979 een overstap naar Nederland. Kort daarna werd de band “Mark Foggo and the Secret Meeting” gevormd en hadden ze meteen succes met de single “New Shoes”.

Er volgden meer albums, waarvan de bekendste “Ska Pig” was; een enorm succes bij ska-fans over de hele wereld en dat tegenwoordig beschouwd kan worden als een klassieker in het genre. Sindsdien heeft Mark veel cd’s, albums en singles uitgebracht en verschijnen zijn bijdragen op veel ska-compilatie-cd’s. Een nieuw album staat gepland voor release in september 2019, waarvan de opnames in april van dit jaar beginnen.

Mark Foggo
Datum: vr 04 oktober 2019
Zaal: Hedon
Aanvang: 20:15
Zaal open: 19:30

Ticketmaster