Y&T naar de Pul

Ticketmaster
Y&T naar de Pul
Y&T naar de Pul

De legendarische liveband Y&T (vernoemd naar het Beatles-album “Yesterday & Today”) komt wederom naar Uden! Y&T werd in 1973 in San Francisco opgericht door, onder andere, zanger en leadgitarist Dave Meniketti en bassist Phil Kennemore. In de jaren ’80 waren zij zeer succesvol met albums als “Earthshaker” en “Meanstreak”, waar de internationale hit uit 1983, “Midnight In Tokyo” uit voortkwam. ​In Europa brak de Amerikaanse band in 1981 door met de klassieke hardrockplaat ‘Earthshaker’. Een alom geprezen album met daarop één van de allermooiste hardrockballads ooit, ‘I Believe In You’. Het album leverde band zelfs een plaatsje op het hoofdpodium van Pinkpop op. Ook latere albums als ‘Black Tiger’ en ‘Meanstreak’ toonden de absolute klasse van de band in het algemeen, en die van zanger/gitarist Dave Meniketti in het bijzonder. Y&T is verplichte kost voor elke zichzelf respecterende rocker. Jarenlang toerde de band met grote namen als Ozzy Osbourne, AC/DC en Motley Crüe. Voor de schare fans is de gekozen bandnaam zeer toepasselijk; zij zijn vandaag de dag nog net zo gek op de melodieuze zware rock ‘n roll van Y&T als toentertijd. Met andere woorden; de muziek van Y&T is tijdloos.

Oude hits, als “Barroom Boogie”, “Meanstreak”, I “Believe In You” en “Summertime Girls” staan nog steeds als een huis, maar Y&T vult de optredens niet alleen met golden oldies – hoe mooi ook; door de jaren heen is de band gegroeid, zonder de power en brandende energie, waar ze altijd om bekend stonden, te verliezen.

Support wordt verzorgd door Tricklebolt. De Sallandse rockformatie speelde zich direct vanaf het moment van oprichting (2014) luid en duidelijk in de kijker. In de wijde regio maakten ze vele meters op menig festival zoals o.a. Stöppelhaene, Fields of Joy, Dauwpop, Bevrijdingsfestival Overijssel, Dicky Woodstock, PedroPicoPop, Enschede Rocks! en Hoogtevrees. Maar ook Eurosonic staat inmiddels al op hun CV, evenals supportshows overal in den lande voor o.a. Di-Rect, DeWolff, Uriah Heep, Black Star Riders en Golden Earring.

“Op het podium ontpoppen deze rustige jongens zich tot een 5-koppig monster dat z’n muzikale ziel en zaligheid uitbraakt in een heerlijke, vuige mix! Met hun eigen rocksongs, geïnspireerd door de 70’s, voert de jonge band je terug naar de hoogtijdagen van Deep Purple, Uriah Heep, Led Zeppelin en Black Sabbath………of ontdek wat je bent misgelopen, wanneer jouw geboortedatum -net als die van henzelf- toen nog ver weg in de toekomst lag.”

Y&T
Datum: 5 oktober
Zaal: De Pul
Tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek