Bazart naar de Muziekgieterij

Ticketmaster
Bazart naar de Muziek- gieterij
Bazart naar de Muziek- gieterij

Liever snel naar de hel dan traag naar de hemel ? Bazart boektte sinds de release van single ‘Goud’ een enkeltje naar de hemel ! Met een kruisraket ! In een rotvaart ging het van een uitverkochte AB Club (250 tickets), naar de grote zaal van de AB (2000 tickets) naar 2 x de Lotto Arena (2 x 7500 tickets) en tenslotte het Sportpaleis ( 20 000 tickets). Het debuut album ‘Echo’ haalde vlot platina, de singles ‘Chaos’, ‘Nacht’ en ‘Lux’ veroverden de Belgische airwaves en ‘Goud’ deed Ultratop records sneuvelen! Grote festivals als Rock Werchter, Pukkelpop en Lokerse Feesten baadden al snel in een goudkleurige confetti regen, maar ook Pinkpop en Lowlands volgden! ‘Goud’ werd al snel doodgeknuffeld door 3FM en alle Nederlandse clubs raakten vlot uitverkocht.

En nu is er eindelijk die moeilijke 2de plaat… Meteen ook met een klaar en duidelijke titel, nl ‘2’.

Was ‘Echo’ een verzameling singles die vaak, en met succes, dezelfde blauwdruk volgden, dan is ‘2’ een moedige en gedurfde poging om uit dat keurslijf te breken. Ja, er zijn de nog steeds de aanstekelijke zanglijnen en teksten van Mathieu Terryn, de slimme gitaar en synth licks van Simon Nuytten en zwoele, verleidelijke melodiëen van Oliver Symons, maar de sound en songs zijn een pak avontuurlijker en knipogen gretig naar de hele popgeschiedenis. Eerste single ‘Grip (omarm me)’- megahit bij 3FM, Hot Shot bij Studio Brussel – doet het met een diepe funky baslijn en caraïbische vibes. ‘Niets is Zeker’ koppelt mistige, jazzy drums aan hoekige gitaren. ‘Het Doet Me Toch Iets’ is een broeierige, zwoele soultrack en ‘Zonde’ laat melancholische strijkers samengaan met psychedelische synths. Ook nieuw; duetten! Niet 1 maar 2 keer! Op ‘Onder Ons’ – een geheide hit – met Eefje De Visser en op het opzwepende ‘Niet Te Dichtbij / Côte à Côte’ met de Gentse/Congolese hip hop artiest Baloji.

Met ‘2’ snoert Bazart alle criticasters de mond. Dit is een rijke, avontuurlijke en heerlijk aanstekelijke pop plaat. Omarm ze!

Bazart
Datum: 21 september
Zaal: Muziekgieterij
Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:30

Ticketmaster