Gilbert O’Sullivan naar Muziekgebouw Eindhoven

Ticketmaster
Gilbert O’Sullivan naar Muziek- gebouw Eindhoven
Gilbert O’Sullivan naar Muziek- gebouw Eindhoven

De legendarische Britse singer- songwriter, bekend van wereldhits als ‘Alone Again’, ‘Clair’, ‘Matrimony’, ‘Get down’ en ‘Nothing Rhymed’, bracht onlangs een nieuw album, getiteld ‘Gilbert O’Sullivan’. Met zijn solovoorstelling Just Gilbert zal hij zowel oude en nieuwe hits in een intieme setting ten gehore brengen. Een unieke gelegenheid de echte Pianoman wederom achter zijn toetsen de sterren van de hemel te horen zingen.

De legendarische singer- songwriter Gilbert O’Sullivan behoort tot een van de grondleggers van dit genre. De Ierse Engelsman uit Waterford wist vooral in de jaren 70 hit na hit te scoren. Zo zullen er vele albums te vinden zijn in moeders platenkast. Het was in die tijd al een populaire man onder het vrouwelijk publiek. Nu zijn we vele jaren later en horen we de echte Pianoman op zijn nieuwe album wederom achter zijn toetsen de sterren van de hemel zingen. ‘Love How You Leave Me’ of de ballade ‘Dansette Dream’ passen in de sfeer van zijn hits ‘Alone Again’ en ‘Nothing Rhymed’, die overigens nog steeds de top 2000 halen.

Ook de uptempo songs ‘What is it About My Girl’ en ‘No Head For Figures Like Yours’ klinken als de jaren 70 in een hedendaags jasje. Samen met Ethan Johns als producer loopt hij in de slipstream van Paul McCartney, Neil Diamond en Ray Montagne waar Johns ook als producer betrokken was. Zijn nieuwste album kent prachtige liedjes die een kop en staart hebben en mooie verhalen vertellen zoals een echte singer-songwriter betaamt en kwam in Engeland meteen binnen in de top 20.

Gilbert O’Sullivan
Datum: 1 februari 2020
Zaal: Muziekgebouw Eindhoven
Aanvang: 20:15 uur
Voorverkoop vanaf 11 mei

Ticketmaster