Ambrose Akinmusire featuring Brussels Jazz Orchestra naar De Oosterpoort

Ticketmaster
Ambrose Akinmusire featuring Brussels Jazz Orchestra naar De Oosterpoort
Ambrose Akinmusire featuring Brussels Jazz Orchestra naar De Oosterpoort

Ambrose Akinmusire wordt de nieuwe ‘Prince of Darkness’ van de jazztrompet genoemd, een eretitel die sinds de jaren vijftig was voorbehouden aan Miles Davis. Jazz, hiphop, hedendaags klassiek, experimentele pop; het wordt allemaal met zo veel durf en daadkracht verweven dat je niet anders dan geïntrigeerd en vaak verbluft naar zijn muzikale avonturen kan luisteren. Brussels Jazz Orchestra nodigt hem uit voor een korte reeks concerten. Het repertoire bestaat uit Akinmusire’s eigen composities, in arrangementen van Jim McNeely. Voor de liefhebbers van gedurfde, baanbrekende jazz een absolute must see. Vrijdag 11 oktober strijken ze neer in De Oosterpoort.

Jong geleerd is oud gedaan
Zijn bijzondere familienaam dankt Ambrose Akinmusire aan zijn Nigeriaanse ouders, de ontplooiing van zijn uitzonderlijk talent aan de Amerikaanse jazz scene waarin hij opgroeide. Ambrose werd geboren in Oakland, Californië en was als tiener al een beloftevolle muzikant. Hij speelde nog in het Berkeley High School Jazz Ensemble toen Steve Coleman hem na een workshop van achter de schoolbanken plukte. Vandaag de dag is hij een van de toonaangevende vertegenwoordigers van de hedendaagse jazz.

Prijzen
Awards als de Thelonious Monk International Jazz Competition Award (2007) en het Downbeat Critics Survey (2012) bevestigen alleen maar: Akinmusire’s muziek getuigt van een virtuoze beheersing van instrument en materiaal, waarbij hij zich nooit verliest in oppervlakkige doeltreffendheid, maar steeds een artistieke visie van intellectuele hoogte en emotionele diepte formuleert. Dit belooft een spannende avond vol muzikale uitspattingen!

Ambrose Akinmusire featuring Brussels Jazz Orchestra
Datum: Vrijdag 11 oktober
Aanvang: 20:30 uur
Zaal: De Oosterpoort

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek