Stef Kamil Carlens naar Mezz

Ticketmaster
Stef Kamil Carlens naar Mezz
Stef Kamil Carlens naar Mezz

Stef Kamil Carlens brengt in 2019 zijn nieuwe muziek naar de Nederlandse podia. Carlens heeft in zijn muzikale carrière ware popgeschiedenis geschreven, eerst als bassist van dEUS en later als aanvoerder van Zita Swoon Group. Eerder kondigde de Zita Swoon-oprichter al een optreden aan op Once In A Blue Moon Festival (24 aug) en een try-out show in De Spot Middelburg (4 okt). In november voegt hij er nog drie optredens aan toe.

Met ‘Stuck In The Status Quo’ (2017) maakte Stef Kamil Carlens zijn rentree in het popcircuit, een terugkeer naar de pure muzikale schoonheid die we kennen van het Zita Swoon oeuvre. Carlens heeft de gave om je mee te nemen in zijn rijke verbeeldingswereld dankzij een subtiele instrumentatie (die hij bovendien vrijwel allemaal zelf inspeelde). Met zijn laatste album (met de singles ‘The Journey Will Be Long’, ‘Empty World’ en ‘I’m Going Away’) keerde Stef Kamil terug naar the art of songwriting. ‘Stuck In The Status Quo’ is een echte verhalenplaat, en daarmee begaf Stef Kamil zich na tien jaar weer op vertrouwd terrein.

Stef Kamil Carlens heeft niet stilgezeten na zijn doorbraak met dEUS in de jaren ’90. Met Moondog Jr. en Zita Swoon bracht hij 12 albums uit en speelde honderden concerten door heel Europa. Maar hij is ook beeldend kunstenaar, componist van film -en theater muziek, producer en maakte met Zita Swoon Group een aantal eigenzinnige voorstellingen.

In het najaar van 2019 verschijnt zijn tweede solo-album. Op het podium, met Maarten Moesen op drums, Nicolas Rombouts op contrabas, Nel Ponsaers op keys en Alma Auer op harp brengt hij nieuw en oud werk uit zijn uitgebreide repertoire reikend van melancholisch tot super-funky.

Stef Kamil Carlens
Datum: 21 november
Zaal: Mezz
Verkoop vanaf 17.05.2019 om 10:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek