Mother’s Finest naar De Vorstin

Ticketmaster
Mother’s Finest naar De Vorstin
Mother’s Finest naar De Vorstin

Een genre toekennen aan het Amerikaanse Mother’s Finest is niet makkelijk! Ze noemen het zelf een mix van funk, rock, gospel, R&B, metal en jazz die muzikale grenzen en negatieve stereotypering overstijgt. Joyce “Baby Jean” Kennedy, Glenn “Doc” Murdock, Jerry “Wyzard” Seay, Gary “Moses Mo” Moore, John “Red Devil” Hayes en Dion Derek vormen Mother’s Finest: pioniers in de funk.

Mother’s Finest
De band is legendarisch te noemen. In het post-Prince en Red Hot Chili Peppers tijdperk is de combinatie tussen soul, (hard)rock en funk zo vreemd niet. Maar dat was anders toen Mother’s Finest er in de jaren zeventig mee kwam. In de VS werden ze verguisd: Too damn funky to be white, they rock too hard to be black. Mother’s Finest is de reus op wiens schouders een compleet genre rust. Survivors. Trouw aan hun roots, tot op de dag van vandaag.

Mother’s Finest
Datum: 31 oktober
Zaal: De Vorstin

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek