BLØF naar De Oosterpoort

Ticketmaster
BLØF naar De Oosterpoort
BLØF naar De Oosterpoort

In maart verandert de Grote Zaal van De Oosterpoort in een zee van deinende en meezingende bezoekers. De sympathieke Zeeuwse rockers van BLØF hebben de afgelopen jaren alles bereikt wat er in Nederland te bereiken valt: bijna veertig Top-40-hits, Edisons, een uitverkochte Ziggo Dome én een eigen festival. Toch klinkt het viertal anno nu gretiger dan ooit en ook aan inspiratie is er geen gebrek. Het succes bewijst dat BLØF nog steeds mensen weet te raken. Na de bombast in de clubs en festivals is het nu tijd voor intimiteit. Op zaterdag 14 maart keert de band terug naar de oorsprong, aangevuld met mooie arrangementen en ruimte voor details.

Langzame start, enorme acceleratie
BLØF werd opgericht in 1992, maar het zou tot 1998 duren voor het grote publiek na Liefs uit Londen de band omarmt om vervolgens nooit meer los te laten. Sindsdien gaat elke single en langspeelplaat steevast als een komeet door de charts. Zo’n 15 albums heeft de band nu op haar palmares en op een uitzondering na eindigen die op de hoogste positie van de Album Top 100 en kunnen de mannen om de haverklap een nieuwe platina-plaat in hun galerij bijhangen.

Nieuw materiaal?
Het laatste album AAN (2017) behaalde de gouden status en het nummer Zoutelande brak vele records en zorgde voor de langverwachte doorbraak bij onze zuiderburen. Het lijkt bijna onmogelijk dit succes te overtreffen, maar de band zit onder het motto ‘smaakt naar meer’ alles behalve stil. ”Er komen sowieso wel twee nieuwe singles. Een album zit er nog niet in, dat gaat in 2020 komen”, aldus de mannen. Wie weet met wat voor nieuw materiaal de mannen op zaterdag 14 maart de Grote Zaal van De Oosterpoort binnen zullen treden…

BLØF
Datum: Zaterdag 14 maart
Aanvang: 20:30 uur
Zaal: De Oosterpoort
Tickets

Ticketmaster