Duncan Laurence naar De Oosterpoort

Ticketmaster
Duncan Laurence naar De Oosterpoort
Duncan Laurence naar De Oosterpoort

Duncan Laurence vertegenwoordigt Nederland op het Eurovisie Songfestival 2019 in Israël. De zanger gooit internationaal hoge ogen met zijn nummer Arcade en werd door kenners getipt als een van de grote kanshebbers op de eindoverwinning van de liedjeswedstrijd. Maar op donderdag 17 oktober komt hij naar Groningen voor een show in De Oosterpoort.

Van Londen tot aan Tel Aviv
Duncan groeide op in een plaatsje waar qua muziek weinig te beleven was. Toch kroop hij thuis dagelijks achter de piano om zijn eigen liedjes en gedichten te zingen. Muziek was als een veilige haven voor Duncan. Hij kon achter zijn piano al zijn emoties de vrije loop laten gaan. Op zijn zestiende won hij een talentenjacht dat de kickstart bleek te zijn voor zijn passie voor muziek. Al snel besloot Duncan naar de Rockacademie te gaan. Daar kreeg hij de kans om van Londen tot aan Stockholm en nu in Tel Aviv muziek te maken. Inspiratie voor zijn nummers haalt Laurence uit verhalen. Zo is Arcade ontstaan na het verliezen van een dierbare op jonge leeftijd. Arcade is een verhaal over de zoektocht naar de liefde van je leven. Het is de hoop naar datgene wat onbereikbaar is.

Arcade
Na Arcade heeft hij nog vele andere nummers geschreven, Arcade blijft bijzonder. ”Ik heb na Arcade veel songs geschreven, maar Arcade voelt voor mij als de kern en als het begin van mijn zoektocht hoe ik met mijn songs iets kan betekenen voor anderen. Natuurlijk was ik al jaren bezig, toch voelt Arcade voor mij als de start van mijn carrière. Ik wil met mijn muziek mensen bereiken, ze misschien kunnen helpen en iets meegeven. In het geval van Arcade heb ik een advies voor mezelf en hopelijk ook voor anderen gecreëerd. Een levensles: je eigen geluk bepaal je zelf.”

Duncan Laurence
Datum: Donderdag 17 oktober
Aanvang: 20:00 uur
Zaal: De Oosterpoort
Tickets

Ticketmaster