Underworld naar Ziggo Dome

Ticketmaster
Underworld naar Ziggo Dome
Underworld naar Ziggo Dome

Het iconische Britste danceduo Underworld komt op zaterdag 23 november voor een bijzondere live show naar de Amsterdamse Ziggo Dome. Het concert staat in het teken van het nieuwe album DRIFT SONGS en vormt het slotstuk van hun jaar durende DRIFT project. Met de release van de single Soniamode en de aankondigingen van het nieuwe album DRIFT SONGS en hun grootste headlinershows ooit, stevenen elektronische muziekpioniers Rick Smith en Karl Hyde af op een grootse finale van hun 52 weken durende DRIFT-serie, die in 2018 van start ging. DRIFT SONGS verschijnt 25 oktober, beluister single Soniamode hier.

Na een zomer vol optredens als headliner op festivals als Down The Rabbit Hole, Rock Werchter, Sonar, Latitude, Roskilde, Lollapalooza en een residentie in Sydney Opera House, speelt Underworld dit jaar:
Vrijdag 22 november​ Lotto Arena, Antwerpen
Zaterdag 23 november ​​Ziggo Dome, Amsterdam
Zaterdag 7 december​ Wembley Arena, Londen

Tijdens deze shows speelt Underworld de gehele avond live, van deuren open tot middernacht, en bouwt het de live-innovaties verder uit die ze de afgelopen tijd hebben getest op opvallende locaties zoals de fietstunnel onder het Rijksmuseum, intiem in de Marktkantine en de inmiddels legendarische show in het Londense Alexandra Palace in 2017.

Het op 25 oktober 2019 te verschijnen album DRIFT SONGS is de climax van de uiterst ambitieuze 52 weken durende DRIFT serie. Gedurende die periode publiceerden Smith en Hyde elke donderdag muziek, beeld, tekst en meer als onderdeel van het zeer publieke opnameproces van het nieuwe album. Via het project hebben Smith en Hyde een unieke en visionaire plek gecreëerd waarbinnen ze een jaar lang hebben geleefd. Op het moment dat het nieuwe album uitkomt, heeft Underworld in een jaar tijd meer nieuwe muziek en film uitgebracht, dan in de vijftien jaar die daar aan vooraf gingen. DRIFT SONGS is het eerste Underworld-album sinds het in 2016 verschenen Barbara, Barbara we face a shining future en de eerste fysieke release sinds de in 2018 verschenen spraakmakende samenwerking met Iggy Pop, Teatime Dub Encounters.

Underworld
Datum: Zaterdag 23 november 2019
Zaal: Ziggo Dome, Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur
De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 24 mei om 11:00

Ticketmaster