Emmett Tinley naar Corneel

Ticketmaster
Emmett Tinley naar Corneel
Emmett Tinley naar Corneel

Sinds de release van zijn tweede soloalbum in 2012, de shows in o.a. Paradiso, festivals als Eurosonic en Naked Song, als support bij Fink én een prachtige 2 Meter Sessie bij Jan Douwe Kroeske, is de naam Emmett Tinley in Nederland definitief gevestigd. Na een break van zeven jaar zijn we dan ook meer dan verheugd dat hij de draad weer oppakt en in het najaar van 2019 zijn rentree maakt op de Europese podia. De Ierse singer-songwriter geeft slecht enkele shows in Nederland, samen met zijn band.

Emmett Tinley, frontman van de Ierse indie-folkformatie The Prayer Boat nam met zijn band twee platen op (Oceanic Feeling in 1991 en Polichinelle in 1999) die bij de liefhebbers nog steeds op het lijstje ‘beste platen ooit’ staan. ‘Delicaat’, ‘breekbaar’, ‘van een meesterlijke schoonheid’… In die hoek moet je de lofzangen zoeken. Zijn eerste solo-album Attic Faith volgde in 2005 en haalde de Ierse Album Top 30. Zijn titelloze tweede plaat werd opgenomen in LA, kreeg lovende reviews en openingsnummer ‘Takes A Long Time To Heal’ werd titelsong van de bioscoophit Spijt. Na deze periode trok Emmett Tinley zich echter terug in Denemarken en verdween de muziek naar de achtergrond. Maar na een afwezigheid van zeven jaar is hij terug, met nieuwe songs én een tour waar menig devote fan al lang naar uitkijkt.

Speciale gast: Valentina Elèni
De EP presentatie van Valentina op 2 juni in het Natuurpark was binnen no-time uitverkocht. En dat snappen we wel, want zodra Valentina de ruimte vult met haar klanken, weet je dat er een groot hart en rijk gevoelsleven in haar schuilt. Met haar Nederlandstalige teksten is ze het ene moment poëtisch en neemt dan weer geen blad voor de mond. Ze neemt je mee naar daar waar het wringt en zingt over dat waar we niet over praten: demente oma’s, je klein voelen & de dood. Ze deed mee met De Grote Prijs van Nederland, Popronde en in 2014 stond ze in de finale van TV-programma De Beste Singer-Songwriter.

Emmett Tinley
Datum: 25 oktober
Zaal: Corneel
Zaal open: 20:30u
Aanvang: 21:00u

Koop je tickets hier.


Ticketmaster